Changemakers hebben de toekomst

Leestijd
5 minuten

We leven in tijd waarin de mogelijkheden oneindig zijn en nieuwe ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. Nieuwe gedachten leiden tot nieuwe inzichten over onszelf en hoe we met elkaar en de planeet omgaan.

We nemen zoveel meer dan we geven en dat moet anders

Het is tijd voor verandering. We hebben changemakers nodig met vooruitstrevende ideeën. De friskijkers en dwarsdenkers die vormgeven aan morgen. Initiatiefnemers voor de vooruitgang die de volle verantwoordelijkheid nemen en zich inzetten voor een eerlijke, slimme en schone wereld.

Wat in onze ogen de échte changemakers zijn

Klimaatverandering, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, het verlies van biodiversiteit, racisme, plastic vervuiling en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het zijn door onszelf gecreëerde problemen die het voortbestaan van de mensheid serieus bedreigen. Onze planeet is de bron van al het leven en wij geloven dat alles wat we doen in dienst moet staan van een gezonde planeet, met daarop een gezonde samenleving met daarin een gezonde economie. Changemakers zijn eigenwijze helden die zonder blaaskakerij of borstklopperij de wereld willen verbeteren.

We leven in een tijd van betekenis

Langzaam transformeren we naar een nieuwe economie. Een nieuwe tijd waarin grote impactmakers als Tony’s Chocolonely, Oatly, IKEA en (de nog) kleine changemakers als Seeds, migreens, Mission Handshake en Shop like you give a damn hun marktpositie gebruiken om bij te dragen aan een betere wereld van morgen. En natuurlijk maken ze winst, maar niet als primair doel. Ze werken vanuit hun passie, de essentie van hun bestaan en leven hun merk. Dit zorgt niet alleen voor een duurzame groei op de lange termijn, maar voor het vergroten van de waarde van het merk.

Maar let op!

Helaas is er een enorme hoeveelheid merken en organisaties die roepen dat ze duurzaam, maatschappelijk verantwoord en groen werken. We spreken regelmatig met ondernemers die claimen grootse plannen te hebben en groener dan groen ondernemen. Wat ervan waar wordt gemaakt in de praktijk valt vaak tegen. Het zijn merken die graag gezien willen worden als changemakers, maar niet bereid zijn om ook daadwerkelijk duurzame impact te maken. Want het verschil willen maken kost tijd, energie en geld. Wij werken daarom met de intrinsieke veranderaars en freeminded pioniers. Want eerlijkheid duurt het langst.

Eat this!

De markt raakt steeds meer verzadigd en het onderscheid tussen producten en diensten van verschillende merken zal de komende jaren steeds kleiner en kleiner worden. De toenemende vervaging tussen branches maakt het speelveld ruimer en ingewikkelder. Om de consument te kunnen bereiken zullen merken nog harder moeten roepen. Of niet? Wij geloven zeker dat je als merk alles moet geven en het verschil moet maken om met je kop boven het maaiveld uit te blijven steken. Niet alleen in woorden, maar juist in daden.

Échte changemakers zijn authentiek, hebben een goed verhaal, hun branding op orde en kunnen met dat wat ze doen hun doelgroep bereiken. Én perfectie bestaat niet. Daar zijn changemakers zich maar al te goed van bewust. Ook grote merken als Tony’s Chocolonely zoeken keer op keer naar verbetering en vernieuwing op het pad naar hun missie. Ze kwamen er onlangs openlijk voor uit teleurgesteld te zijn in het resultaat van jarenlang strijden voor een slaafvrije chocoladewereld. Een krachtig, prachtig en mooi statement. Toch laat het ze niet weerhouden om actief in beweging te blijven. Ze blijven ontwikkelen en zorgen voor het behoud van de positie in het hoofd van de consument. Ze nemen ons mee op reis en ze zijn transparant in hoe ze werken aan hun ultieme missie.

Wil je zelf ook het verschil maken, maar weet je niet hoe? Denk groot, droom en weet dat je het in je hebt. Wij helpen je graag op weg en verder. Nieuwsgierig naar case studies? Bekijk ze hier.
Tags